Tietoja blogista

Lastenkirjasto on lastenkirjablogi, joka johdattaa sinut suomenkielisten satujen, tarinoiden, lorujen ja juttujen loputtomaan maailmaan. Analyysiä tehdään niin uusimmista uutuuksista kuin ikivihreistä klassikoista.

Minä, pääasiallinen bloginpitäjä olen kolmekymmentäkolmevuotias kotiäiti ja kirjallisuustieteilijä. Luen mielelläni ihan kaikkea, mutta sattuneista syistä tällä hetkellä erityisesti lastenkirjoja… Kaikkien aikojen lempilastenkirjani on Kuinkas sitten kävikään.

Blogiassistentteinani toimivat kaksi tytärtäni: neljävuotias kirjahirmu, joka lukee yhdessä ja yksin, sekä kaksivuotias tuholainen, joka rakastaa erityisesti pahvisia kulmia ja lerpattavia luukkuja. Tyttöjen lempikirjoja tällä hetkellä ovat Tatun ja Patun ällistyttävä satukirja sekä erinäiset värikkäistä kasviksista kertovat teokset.

Tällä hetkellä me blogistit asumme Kaliforniassa. Englantia (ja muutamaa muutakin pihan lasten puhumaa kieltä) tietysti kovasti opitaan ja opiskellaan, mutta satujen ja tarinoiden kieli on tiukasti suomi – äidinkielen merkitystä pienelle ihmiselle kun ei kai voi liikaa korostaa!

Sydämellisesti toivomme, että löydät sivustoltamme askelmerkkejä kohti mahtavia lukukokemuksia!

auli@lastenkirjasto.fi