Kurkkaa! Eläimet

“Mikä keikkuu puussa”

Kurkkaa! Eläimet kuuluu Oppi & Ilo:n uuteen supersuosittuun Kurkkaa!-lastenkirjasarjaan. Useat sarjan kirjoista ovat tällä hetkellä loppu monesta putiikista, emmekä yksivuotiaamme kanssa yhtään ihmettele. Kurkkaa! Eläimet, jonka pikkuisemme sai elokuussa ensimmäisen syntymäpäivänsä kunniaksi on ollut kovassa kulutuksessa.

Kurkkaa! Eläimet -kirjassa käydään läpi iso liuta erilaisia villieläimiä ja valtameren asukkeja norsusta mustekalaan ja delfiinistä sarvikuonoon. Jotkut otuksista ovat aikuisen näkökulmasta vähän kummallisia – vai onko vuokkokala ihan tuttu juttu? Toisaalta on ihan virkistävää, että kirjasta löytyy muitakin eläimiä kuin ne perusleijonat ja normiapinat.

Parasta Kurkkaa! Eläimet -kirjassa on rakenne. Ensinnäkin kuvat ovat hyvät, värikkäät ja selkeät. Sivut ovat niin paksut, että vähän pienempikin lukija pystyy kääntelemään niitä itse. Lisäksi jokaiselle aukeamalle on piirretty yksi vähän isompi eläin, jota liikuttamalla alkaa tapahtua: norsun kärsästä suihkuaa vettä, apina heiluu puussa ja delfiinit hyppivät aalloilla. Ja mikä loistavinta – liikuttelumekanismit ovat oikeasti lapsenkestäviä! Tämä kirja on vielä kuukauden ikäisenä lähes uutukaisessa (vain yksi teipattu sivu) kunnossa pikku-tuholaisemme rakastavasta otteesta huolimatta?!

Kunhan kustantajalta liikenee, tsekkaamme yhdessä yksivuotiaan kanssa ainakin seuraavat: Kurkkaa! Kulkuneuvot, Kurkkaa! värit, Kurkkaa! Maatila ja Kurkkaa! Koti

Nimi: Kurkkaa! Eläimet
Alkuperäinen nimi: Mon imagier des animaux sauvages (2011)
Kustantaja: Oppi&ilo, Sanoma Pro Oy 2017

Jätä kommentti